Román-vietnámi kétoldalú megállapodásokat írtak alá a két kormány képviselői

2024. január 22. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

A két ország miniszterelnökeinek jelenlétében több kétoldalú megállapodást írtak alá hétfőn Vietnám és Románia illetékes közjogi méltóságai olyan közös érdeket jelentő területeken, mint a gazdaság, kultúra, munkaügy vagy szociális biztonság, írja az Agerpres.

A román gazdasági, vállalkozásügyi és turisztikai minisztérium, illetve a vietnámi ipari és kereskedelmi minisztérium között memorandum született a két ország közötti üzleti együttműködésről. A dokumentumot a két illetékes miniszter, Radu Oprea és Nguyen Hong Dien látta el kézjegyével.

Kulturális együttműködési programról írt alá megállapodást Raluca Turcan román tárcavezető és Ta Quang Dong, Vietnám kulturális, sport- és turisztikai minisztériumának vezetője.

A munkaügy és társadalmi szolidaritás terén megvalósítandó együttműködésről is memorandumot fogadtak el, amelyet Simona Bucura-Oprescu román munkaügyi és társadalmi szolidaritásért felelős miniszter, illetve Le Van Thanh vietnámi munkaügyi, háborús veteránokért és szociális ügyekért felelős miniszterhelyettes írt alá.

Ugyanakkor dokumentumban rögzítették, hogy a Vietnámi Szocialista Köztársaság 10.000 adag afrikai sertéspestis elleni vakcinát adományoz Románia számára.

Az eseményen több romániai és vietnámi egyetem közötti együttműködésről szóló megállapodást is aláírtak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!