Rendőrt hívtak egy temetéshez, mert az ortodox pap keresztbe feküdt a temető kapujában

2024. január 22. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Elképesztő jelenet zajlott vasárnap a Szucsáva megyei Gura Solcii település temetőjénél. A több felekezet által is használt sírkert kapuja elé feküdt a helybéli ortodox pap, akadályozva ezzel, hogy a halottas kocsi behajtson.

Sajtóértesülések, illetve a rendőrség közleménye szerint a pópának az lehetett a problémája, hogy a pünkösdista vallású család pünkösdi rítus szerint akarta eltemetni az egyébként ortodox vallású elhunytat. Megjegyzik ugyanakkor, hogy a hozzátartozók előzőleg felkeresték a produkciót bemutató papot, kifizették a sírhelyet és minden egyéb fizetni valót, és úgy tűnt, nincs semmi akadálya a ceremóniának.

Az ortodox pap is megjelent a temetésen, azonban amikor a gyászmenet, illetve a halottas kocsi a temetőkapuhoz ért, lefeküdt a földre, keresztbe, és nem volt hajlandó felállni. A hozzátartozók végül kihívták a rendőrséget, hogy távolítsák el az útból pópát.

A rendőrség közleményében kihangsúlyozta: igyekeztek finoman eljárni és közvetíteni a konfliktusba keveredett felek között. Ami nem lehetett egyszerű feladat, az esetről a közösségi médiában megjelent felvételek szerint időnként magasra csaptak az indulatok és ordibálás is volt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!