Marcel Ciolacu is leckét kapott a vietnámi kultúrából

2024. január 22. – 17:07

Marcel Ciolacu is leckét kapott a vietnámi kultúrából
Marcel Ciolacu üdvözli Pham Minh Chinh vietnámi miniszterelnököt Bukarestben, 2023. január 23-án – Fotó: George Calin / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

A kézen fogva sétálás ugyan elmaradt, de Marcel Ciolacu is leckét kapott vietnami kultúrából, neki is volt „meghitt” pillanata a Pham Minh Chinh miniszterelnökkel.

A magyarországi találkozója után Romániába is ellátogatott a vietnámi miniszterelnök, hogy kétoldalú megállapodást írjon alá a két ország. A távol-keleti ország vezetőjének a látogatása pedig ismét lehetőséget teremtett, hogy rácsodálkozzunk, sokkal változatosabb a világ, mint sokszor hisszük. Szombaton az keltett kisebb felbolydulást, hogy Orbán Viktor és Pham Minh Chinh kézen fogva sétált. Ahogy a Telex megírta,

Vietnámban ez a szeretet általános megnyilvánulása, és teljesen elfogadott, ha barátok így mutatkoznak a nyilvánosság előtt.

Egy vietnamit kérdezve azt is hozzátették, hogy Ázsiában nem számít különlegesnek, ha azonos neműek kézen fogva sétálnak. Arra a kérdésükre, hogy ez a haverság vagy inkább a tisztelet jele, azt válaszolta, hogy egy vietnámi részéről inkább haverság. Sok esetben kicsit lekicsinylő is lehet, „ha egy magasabb rangú fogja meg a kezed, azzal azt mutatja ki, hogy ő vezet téged”.

A vietnami kormányfő romániai találkozóján a haverság hasonló megnyilvánulását nem láttuk, de a tiszteletét igen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!