Már szemműtétet is kínál az AUR a mobil kampánykórházában

2024. január 22. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

George Simion, az AUR elnöke a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a „mobil kórházukban”, amellyel a párt kampányol, szürkehályogműtéteket is végeznek ezentúl. Az AUR a költségvetési támogatásból származó közpénzekből finanszírozza a mobilkórházat, írja a G4Media.

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) ebben a hónapban 15 ezer lejre bírságolta az AUR-t, amiért olyasmire költött, amit a jogszabályok nem engednek meg. A hatóság a jelentésében nem részletezte, hogy az AUR pontosan mivel sértette meg a törvényt, és hogy a bírság összefüggésben van-e a párt által szervezett orvosi karavánnal.

„Az AUR Mobilkórház következő szintje: szürkehályogműtétek azoknak,akiket a karaván látásproblémákkal diagnosztizál” – írta Simion a Facebook-oldalán. A Mediafax úgy tudja, összesen 200 operáció elvégzését tervezi párt.

Az AUR a Facebook-oldalán arról ír, hogy eddig 25 megye 73 településén több mint 13 ezer embernek nyújtottak kezelést a mobil kórházukban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!