Reggeltől estig tiltakozhatnak a gazdák és a fuvarozók Bukarestben

2024. január 21. – 11:45

Másolás

Vágólapra másolva

A gazdák és fuvarozók tiltakozására vasárnap 9.30 és 22 óra között kerül sor, írja a News.

A lap szerint a bukaresti városháza nyilvánosságra hozta az útvonalakat, amelyeken a járművek az Alkotmány térre fognak közlekedni. A bukaresti csendőrség felhívást intézett a résztvevőkhöz és a többi lakoshoz, arra kérve őket, hogy tartsák tiszteletben a meghozott intézkedéseket, viselkedjenek civilizáltan, tartsák tiszteletben a csendőrök jelzéseit, kerüljenek el mindenféle konfliktust.

A tiltakozók reggel 9.00 óráig csak egy traktort vittek, egy platón, az Alkotmány térre egy platón. A gyalogosok 8:30 és 9:30 között az Alkotmány téren gyülekeznek. 9:30-22:00 között az Alkotmány téren lesz a tiltakozó megmozdulás, majd 23:00 óráig a résztvevők a tervek szerint távoznak.

A vasárnapi tiltakozást jóváhagyó városháza szerint 6.00-6.30 között maximum 100 traktor gyűlhet össze az Alexandriai úton, az 1-es forgalmi sávban, a Centura út és a bukaresti Măgurele út közötti szakaszon.

A tervek szerint 6:30 és 7:00 között a Constituției térre vonulnak át, az útvonal mentén: Alexandria út – Calea Rahovei – Tudor Vladimirescu körút – Calea 13 Septembrie – Bdul. Libertății – Alkotmány tér.

Az utazás a közlekedési szabályok szerint, forgalomkorlátozás nélkül történik. A használt közlekedési eszközöket a rendőrség felügyelete mellett fokozatosan irányítják és parkolják le, amíg a tiltakozó területet el nem foglalják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!