Több tízezer hamis orvosi igazolást kiállításával gyanúsítanak egy magánklinikát

2024. január 19. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

Házkutatást tartott pénteken az Ilfov megyei közlekedési rendőrség egy magánklinikán és egy Călăraşi megyei magánlakásban egy közokirat-hamisítással és hivatali visszaéléssel kapcsolatos ügyben.

Az Ilfov megyei rendőrség közleménye szerint 2019 és 2024 között a klinika vezetői és több orvos a gépjárművezetői jogosítvány megszerzéséhez vagy cseréjéhez szükséges orvosi igazolások tízezreit állítottak ki úgy, hogy meg sem vizsgálták a kedvezményezetteket, írja az Agerpres.

A házkutatások során pénzt, orvosi eszközöket, mobiltelefonokat és a bűncselekmények elkövetéséhez vélelmezetten használt dokumentumokat találtak és foglaltak le a hatóságok.

Az ügyben hat személy vettek őrizetbe, két férfit és négy nőt. Az ügyészség pénteken az előzetes letartóztatásukat indítványozta a bufteai bíróságnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!