Markó Bálint lett a BBTE Magyar Tagozatának vezetője

2024. január 18. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

Soós Anna, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) rektorhelyettese leköszönt a Magyar Tagozat éléről, közölte az intézmény kommunikáció- és PR-irodája.

A közleményben azt írták, hogy az általános egyetemi választások keretében, az intézeti és kari választások lezárultával a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozatának oktatói és hallgatói közössége szerdán 9 órától 17 óráig adhatta le voksát a magyar tagozatos rektorhelyettes-jelöltekre.

Két oktató jelöltette magát erre a funkcióra, valamint a Magyar Tagozat vezetői tisztségére: Markó Bálint, a Biológia és Geológia Kar oktatója, aki eddig is rektorhelyettes volt, és Szász Levente, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar oktatója és dékánhelyettese.

A 402 szavazásra jogosult személyből (oktatók, kutatók és diákképviselők) 312-en éltek szavazati jogukkal. A választás eredményeként Markó Bálint 181 szavazatot kapott, így az elkövetkező öt évre ő tölti be a BBTE Magyar Tagozatának vezetői tisztségét. Ugyanakkor a szavazók egyértelmű többséggel megerősítették, hogy Markó Bálint és Szász Levente a Magyar Tagozat jelöltjei az egyetem felső vezetőségébe a következő időszakra.

„A nagyarányú (78%) részvétel azt mutatja, hogy a Magyar Tagozatot foglalkoztatja saját sorsa, jövője, és továbbra is meghatározó módon kíván hozzájárulni a BBTE fejlődéséhez. Köszönetünket fejezzük ki dr. Soós Anna rektorhelyettesnek, a Magyar Tagozat leköszönő vezetőjének, akinek meghatározó szerepe volt a tagozat és általában az egyetem fejlődésében az elmúlt 12 év során” – áll a közleményben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!