Az AUR képviselője fogta magát, besétált a rendőrségre, és bejelentette Klaus Iohannis eltűnését

2024. január 18. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

Adrian Axinia, az AUR parlamenti képviselője kérelmet nyújtott be Klaus Iohannis elnök eltűntnek nyilvánítására a bukaresti 17. rendőrkapitányságon. Kérelmét azzal indokolja, hogy Klaus Werner Iohannis 2023. december 18. óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt, írta meg a Spotmedia.

A képviselő ezzel a szimbolikus gesztussal szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy szerinte Iohannis nem tesz eleget a román alkotmány által előírt munkaköri kötelezettségeinek. A tömeges utcai tüntetések miatt például nem teljesítette a román alkotmány szerinti kötelességét, miszerint Románia elnöke gondoskodik az alkotmány tiszteletben tartásáról és a közhatalom megfelelő működéséről. Ennek érdekében az elnök közvetítői funkciót tölt be az államhatalmak, valamint az állam és a társadalom között.

Az AUR parlamenti képviselője szerint fontos tudni, hogy mi történt Klaus Werner Iohannisszal, mert sokan vannak, akik nélkülözhetetlennek tartják jelenlétét, és akik válaszokat várnak a kérdésekre és megoldásokat a felvetett problémákra.

„Ha egészségügyi problémák akadályozták meg abban, hogy munkába álljon, akkor azt a munkaadóinak: Románia polgárainak is tudomásul kell venniük. Ha szorult helyzetben van, szeretnénk támogatni őt” – tette hozzá az AUR parlamenti képviselője, anélkül, hogy akár csak egy mosoly erejéig is kiesett volna a szerepéből.

A Romania TV nem találta szellemesnek a képviselő cselekedetét. Úgy kommentálta, hogy egyeseknek annyi idejük van, hogy hamis riasztásokkal hívják a 112-t, egyes politikusok pedig úgy srófolnák felfelé népszerűségi mutatóikat, hogy abszurd kéréseket intéznek a rendőrséghez.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!