Felújítás és egy ingatlan visszaszolgáltatásának ügyében vizsgálódott a DNA a Kovászna megyei prefektúrán

2024. január 17. – 13:46

Másolás

Vágólapra másolva

Közleményt adott ki szerdán a Kovászna megyei prefektúra arról, hogy házkutatást tartottak kedden az intézményben és Ráduly István prefektus lakásán a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Brassó megyei területi részlegének munkatársai, írja az Agerpres. A kormányhivatal illetékesei kedden még nem tudtak pontos információt adni arról, hogy melyik hatósági vizsgálódik és miért. A közlemény szerint a prefektúra épületében 2021 után végzett felújítási munkálatokkal és egy ingatlan-visszaszolgáltatással kapcsolatban vizsgálódnak az ügyészek.

A tájékoztatás értelmében több dokumentumot vittek el a korrupcióellenes ügyészek, akik egyelőre azt vizsgálják, hogy történt-e bűncselekmény.

Ráduly István prefektus szerint minden beruházás a törvényes procedúrát követte. Az elmúlt években felújították az épület elavult villanyhálózatát, mert már nem bírta a szaporodó elektronikus eszközök terhelését, több helyen újrapadolták az irodákat, újravakolták és -festették a falakat. Felújították a tetőzetet, a homlokzatot, kicserélték az épület stílusához nem illő vasajtót.

„Ezek szükséges beavatkozások voltak, hisz a villanyhálózat már veszélyessé vált, a tetőn folyt be a víz, az irodákban szakadt be a padlózat, tenni kellett valamit. Munkatársaimmal együtt hónapokig valóságos építőtelepen végeztük a munkánkat, csakhogy javuljanak a körülmények, és hogy a városközpontban lévő épület ismét régi pompájában ragyogjon” – idézte a prefektust a közlemény.

A tájékoztatásban leszögezték, hogy a munkálatokat közpénzekből végezték, „amiről természetesen banira el kell számolni”.

„A hatóságoknak joguk és kötelességük, hogy leellenőrizzék, hogy az adófizetők minden egyes lejét racionálisan, a törvényes előírások betartásával költötték-e el. A legmesszemenőbben együttműködtünk az ellenőrző csoporttal, minden általuk kért dokumentumot a rendelkezésükre bocsátottunk, meggyőződésem, hogy én is és munkatársaim is minden előírást, minden procedúrát maradéktalanul betartottunk” – tette hozzá a prefektus.

Az ügyészek egy terület visszaszolgáltatásával kapcsolatos iratokat is bekértek. Ráduly István megerősítette, hogy a saját lakásán is kutattak dokumentumok után.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!