Nőverő manele-király: bántalmazás miatt indít eljárást a rendőrség Florin Salam énekes ellen

2024. január 16. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Büntetőeljárást indított a rendőrség Florin Salam manele-énekes ellen, aki a gyanú szerint megvert egy prostituáltat újévkor a bukaresti Grand Hotel egyik szobájában – értesült az Agerpres ügyészségi forrásokból.

A fővárosi rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint január elsején egy 23 éves nő jelentette a rendőrségen, hogy az egyik első kerületi szállodában bántalmazta őt egy 44 éves férfi. Az ügyben büntetőeljárás indult ütlegelés és egyéb erőszakos tettek gyanúja miatt.

A nyomozást az 1. kerületi bíróság ügyészségének felügyelete alatt az 1. kerületi rendőrség folytatja. Az Agerpres értesülései szerint Florin Salam manele-énekes ellen indult eljárás az ügyben.

A valójában Florin Stoian névre hallgató énekesnek csak a művészneve Florin Salam, de Florin Fermecătoru'- ként (Varázslatos Florin) is ismert volt. Stoian gyermekkora óta énekel; négyéves korában került először kapcsolatba a zenével. Apja és nagybátyja ismert roma zenészek, lantosok voltak.

2002-es debütdala a „Ce gagică șmecheriță” (Huncut kiscsaj) már jelentős sikernek örvendett. Jelentős szerepet játszott az Adrian Minune és Costi Ioniță által előadott „Of, viața mea” (Ó, életem) című dal megjelenésében is. 2002 végén változtatta meg művésznevét „Fermecătoru”-ról „Salam”-ra, ami arabul annyit tesz, mint béke.

Florin Salam együttműködött már a világhírű Goran Bregovićcsal is, akivel a a „Pezsgő a cigányoknak” című albumán szereplő Hopa Cupa című dalát adták elő közösen.

Az énekes a Romániai Roma Művészek, Zenészek és Zenészek Szövetségének alelnöke.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!