Románia szigorítani fogja az ukrajnai gabona romániai tranzitjával kapcsolatos szabályokat

2024. január 15. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

Románia szigorítja az ukrajnai gabonára romániai tranzitjával kapcsolatos szabályokat – írja a Digi 24 Marcel Boloș pénzügyminiszter vasárnapi közlése alapján. A tárcavezető a fuvarozókkal és a gazdákkal folytatott tárgyalások után nyilatkozott a sajtónak, amikor arról kérdezték, hogy milyen bizonyosság van arra, hogy az Ukrajnából behozott gabona nem marad az országban.

Boloș szerint az ukrán gabona romániai tranzitjával kapcsolatos összes intézkedést szigorítani fogják. „Nem véletlenül vezetjük be az áruk elektronikus bélyegzőjét. 2000 elektronikus pecsétet szándékozunk beszerezni, és reméljük, hogy július elsejéig üzembe is helyezhetjük őket” – mondta a miniszter, aki azt is hozzátette, hogy ebből szempontból maximálisan megérti a tüntetők követeléseit.

Az ukrajnai gabona romániai értékesítésével kapcsolatban azt is kijelentette, a pénzügyminisztériumnak a szállítási minisztériummal közösen, sokkal éberebben kell lennie. Elmondása szerint intézkedéscsomaggal fog előállni a határátlépési eljárások egyszerűsítésére és az árutovábbítási intézkedések szigorítására. A gazdákkal és a közúti fuvarozókkal folytatott tárgyalásokról ebben az anyagunkban foglalkoztunk részletesebben.

Az elektronikus pecsét az elektromos aláíráshoz hasonló tanusítvány jogi személyek számára. Az elektronikus bélyegző a jogi személy által kiállított okirat jogszerűségét igazolja, az általa kiállított okirat hitelességét és sértetlenségét garantálja.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!