Miután felhördült a PSD, a Román Posta felfüggeszti a politikai tartalmú reklámanyagok terjesztését

2024. január 13. – 09:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Román Posta vezetősége pénteken bejelentette, hogy a vállalat felfüggeszti a politikai tartalmú reklámanyagok terjesztését a Postmesager szolgáltatás keretében, írja az Agerpres.

„A 162 éve a polgárok szolgálatában álló Román Posta ragaszkodik a hírnevéhez és a presztízséhez, a vállalat támogatja a demokratikus értékeket, és nem szeretné, hogy bármelyik politikai párttal asszociálják” – fogalmaztak közleményükben.

Korábban a Szociáldemokrata Párt (PSD) közölte, magyarázatot vár a Román Postától és az Országos Nyugdíjpénztártól, miután több helyen egy politikai párt szórólapjával összekapcsolva kézbesítették a nyugdíjszelvényeket.

A PSD képviselői felkérték a két intézmény illetékeseit, tisztázzák, hogy törvényesnek minősül-e egy ilyen szolgáltatás, tekintve, hogy két állami hatóság által kibocsátott, hivatalos dokumentumokról van szó, amelyeket kapcsolatba hoztak egy politikai párt propagandájával.

A PSD azt is kérte a Román Posta vezetőségétől, mondják meg, mennyibe kerül az alkalmazottak által a terjesztés mellett nyújtott „összekapcsolási pluszszolgáltatás”, illetve hogy az érintett párt fizetett-e ezért.

Az alakulat közleményében hangsúlyozták továbbá, hogy egy politikai párt jogosulatlan előnyben részesítését bünteti a törvény, és egy ilyen, „a törvényesség határán billegő vagy azt átlépő döntés” még választási szempontból sem indokolt. „A nyugdíjasok nem felejtették el, hogy az a párt, amelyiknek a szórólapjait a nyugdíjszelvényekhez tűzték, 2021-ben befagyasztotta a nyugdíjpont értékét, határozottan ellenezte a 2019/127-es törvényben foglalt nyugdíjemelési ütemterv végrehajtását, nemrég pedig vitatta a nyugdíjak emelésére és újraszámítására vonatkozó PSD-javaslatot, arra hivatkozva, hogy nem lesz pénz a nyugdíjasok életszínvonalának emelését célzó intézkedésekre” – fogalmaztak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!