Drogot fogyasztott az a két 15 éves lány, akik levetették magukat egy lupényi víztorony tetejéről

2024. január 11. – 17:46

Másolás

Vágólapra másolva

Drogot fogyasztott öngyilkossága előtt az a két 15 éves hobicaurikányi lány, akik december elején levetették magukat egy 20 méter magas lupényi víztorony tetejéről – derül ki az igazságügyi szakértői jelentésből.

A petrozsényi ügyészség sajtószóvivője, Robert Scorţa csütörtökön elmondta, hogy a két lány szervezetében a kristály néven ismert pszichoaktív szert mutatták ki.

Mivel az ügyben indított büntetőeljárás még folyamatban van, további részletekkel nem szolgált az ügyész. Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot a kolozsvári intézetben végezték.

A két 15 éves hobicaurikányi lány december 9-én halt meg, miután lezuhantak egy 20 méter magas víztorony tetejéről a Hunyad megyei Lupényban.

Az egyik lány telefonon közölte édesanyjával, hogy öngyilkosságot készül elkövetni. A nő rögtön hívta az 112-es segélyhívó számot, így a mentőcsapatok azonnal kiszálltak a hívás helyszínére, egy lupényi egykori gyár udvarára. A torony tövében megtalálták a két lányt; egyikük esetében azonnal megállapították a halál beálltát, a másikat megpróbálták újraéleszteni, de sikertelenül.

Figyelem: a cikk tartalma öngyilkossági gondolatokkal küszködő személyek számára felkavaró lehet. Szeretnénk őket biztosítani, hogy nincsenek egyedül, és anonim módon segítséget kérhetnek a Hallgatlak – Erdélyi Telefonos- és Internetes Lelkisegély-szolgálat szakképzett munkatársaitól, erről és az elérhetőségekről a cikk második felében írtunk.

Ha úgy érzed, bajban vagy, a Hallgatlak Telefonos Lelkisegély Szolgálatnál meghallgatnak: a 0754 800 808 telefonszámra bárki betelefonálhat, kérdezhet, vagy csak egyszerűen elmondja nehézségeit. Képzett munkatársak fogadják a betelefonálókat. A telefonszámot minden hétköznap 8-24 óra között lehet hívni. Email: [email protected]

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!