Fegyverrel támadt a szomszédjaira egy Kovászna melletti falu rendőre

2024. január 10. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

A szomszédjaira támadt Pákéban egy, a kovásznai városi rendőrségnél dolgozó rendőr kedden délben. Szolgálati fegyverével több lövést adott le, megsebesítve 54 éves szomszédját, írja a Háromszék. Szerencsére csak a férfi kezét érte a lövés, akit haza is engedtek, miután a kórházban ellátták a sérülését.

Az esetről a megtámadott férfi a Háromszéknek elmondta: nem tudja, mi volt az indíték, nem voltak haragban, sőt, a rendőr többször fordult hozzájuk apróbb kérésekkel, és igyekeztek ilyenkor segíteni neki. Kedden délben ismét megjelent a kapujuk előtt, de amikor kilépett a házból, a kerítésen kívülről elkezdett össze-vissza lövöldözni. Erre visszahúzódtak a házba, de bement utánunk, ezért kirohantak az udvarra. Miután egy lövéssel a kezét eltalálta, a feleségét leteperte az udvaron.

A férfi szerint egyébként a rendőr az esetet követően visszament Kovásznára, ahol rövidnadrágban kezdett el sétálni az utcán, majd öngyilkossági kísérletet hajtott végre, jelenleg a városi kórházban ápolják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!