Másodfokon megduplázták a petárdával fél szemére megvakított nőnek fizetendő kártérítést

2024. január 3. – 17:11

Másolás

Vágólapra másolva

Öt év pereskedés után jogerősen 40 ezer eurós kártérítést ítélt meg a bíróság egy szatmári nőnek, aki jobb szemére elvesztette a látását egy szilveszteri petárda miatt, vette észre a Presshub.ro.

Mint írtuk, első fokon a sérülést okozó férfit 20 000 eurós erkölcsi és 5 875,74 lejes anyagi kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság, ugyanakkor az elkövetőre 10 hónapos felfüggesztett szabadságvesztést is kiszabtak.

2023. december 28-án a nagyváradi fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy 40 ezer euróra emeli az áldozatnak fizetendő erkölcsi kártérítést értékét, tekintve, hogy a nő fiatal, egy éves gyermeke van, esztétikai kárt szenvedett és a jobb szemével már sosem fog látni. A bíróság indoklása itt olvasható.

Az áldozat a férjével és néhány barátjukkal a Dariu Pop utcán nézte a szilveszteri tűzijátékot 2018. december 31-én éjfélkor, majd amikor a férjét eltalálta egy petárda, megkérték az azt meggyújtó férfit, hogy fejezze be a robbantgatást, mert rossz vége lehet. Az elkövető azonban a következő petárdát is ugyanabba az irányba dobta, ez pedig úgy robbant, hogy súlyosan megsértette az áldozat jobb szemét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!