Fél szemére megvakított egy fiatal nőt egy petárdával, kártérítést kell fizetnie

2023. november 1. – 15:21

Másolás

Vágólapra másolva

20.000 eurós erkölcsi és 5.875,74 lejes anyagi kártérítés megfizetésére kötelezett a bíróság egy férfit, aki egy petárdával a fél szemére megvakított egy 29 éves nőt, írja a presasm.ro. Az elkövetőre egy 10 hónapos felfüggesztett szabadságvesztést is kiszabtak, ami azt jelenti, hogy nem kell börtönbe vonulnia, ha megfelelően viselkedik.

Amint a portál írja, az áldozat a férjével és néhány barátjukkal a Dariu Pop utcán nézte a szilveszteri tűzijátékot, majd amikor a férfit eltalálta egy petárda, megkérték az elkövetőt, hogy fejezze be a robbantgatást, mert rossz vége lehet. De nem fejezte be, a következő petárda pedig az áldozat arca előtt robbant szét, súlyos sérüléseket okozva.

Az orvosi leletek szerint maradandó egészségkárosodást szenvedett, azaz lényegében megvakult az egyik szemére, elvesztette a kétszemes látás képességét.

Az elkövető ugyan közvetlenül az eset után bocsánatot kért, és azt ígérte, hogy állja az orvosi kezelés költségeit, később felszívódott, a telefonhívásokra sem válaszolt, ezért az áldozat végül bírósághoz fordult.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!