Tűzeset a Ferma Dacilor panziónál: az ügyészség kiterjesztette a büntetőeljárást

2024. január 2. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Prahova megyei Ferma Dacilor panziónál történt tűzvészben nyomozó ügyészek kiterjesztették az in rem büntetőeljárást hamisításra és hivatali visszaélésre vonatkozóan, és több házkutatást is tartottak, írja az Agerpres.

Az okirat hamisítás, hamisítás és hivatali visszaélés bűncselekménye a Gura Vadului községhez tartozó Tohani faluban levő panzió épületének jogi helyzetével kapcsolatos – tájékoztatott kedden a Prahova megyei ügyészség.

A nyomozó hatóságok nyolc helyszínen végeztek házkutatásokat hét magánszemély lakásán, és iratokat, adattárolókat foglaltak le, és 6 személyt állítottak elő, köztük a komplexum adminisztrátorait és a polgármesteri hivatal területrendezésért és városfejlesztésért felelős hatóságának munkatársát – olvasható még a közleményben.

Ügyészségi források kedden az Agerpres-nek azt nyilatkozták, hogy többek között Gura Vadului község volt és jelenlegi polgármesterénél, illetve az önkormányzat egyik tisztviselőjénél is házkutatást tartottak kedden.

Azt is elmondták, hogy a Prahova megyei rendőrségre hat személyt vittek be kihallgatásra. Köztük van Cornel Dincu, a Ferma Dacilor panzió tulajdonosa, valamint a komplexum adminisztrátorai.

A december 26-ai tűzesetben életét vesztő hét személyt DNS-minták alapján azonosították. Jelenleg még folyamatban van a helyszínen talált további csontmaradványok igazságügyi genetikai szakértői vizsgálata – közölte korábban az ügyészség.

Az ügyészség eredetileg katasztrófát okozó gondatlanságból elkövetett rongálás és emberölés bűntette miatt indított in rem büntetőeljárást az ügyben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!