Legalább 10 ember megsérült, amikor egy romániaiakat szállító autóbusz teherautónak ütközött Bulgáriában

2024. január 2. – 17:08

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos baleset történt kedden Bulgáriában: egy románokat szállító autóbusz teherautónak ütközött és lesodródott az útról – írta a G4Media.

A baleset Borovo és Volovo között történt, a Rusze-Bjalai I-5-ös úton. Az ütközésben legalább 10 ember megsérült. Több úton is torlódás alakult ki a forgalomban.

A bnr.bg bolgár lap által közölt rendőrségi beszámoló szerint a Romániában bejegyzett autóbuszt egy 36 éves sofőr vezette Bjalai irányába. A busz egy balra ívelő kanyarban csúszott meg és ütközött neki egy török kamion oldalának, amelyet egy 50 éves férfi vezetett az ellenkező irányba.

A balesetben tíz ember sérült meg, köztük feltehetően görög és orosz emberek is. A legtöbb utast könnyebb sérülésekkel szállították a ruszai Kanev kórházba.

A Digi24 elmondása szerint a legfiatalabb sérült utas 18 éves, a legidősebb 63 éves. Egy 62 éves nő súlyos állapotban van, őt meg kell műteni. Az orvosok szerint az élete nincs veszélyben. A Digi24 szerint ez már a második baleset a Rusze-Biala úton ebben az évben. Egy nappal korábban egy török sofőr halt meg, miután megcsúszott és kirepült az autójából.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!