Az iskolaigazgató tagadja, hogy döntéseket hozott volna a beomlott székelyudvarhelyi bentlakás körüli munkálatoknál

2023. december 29. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

Laczkó György, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium igazgatója tagadja, hogy döntéseket hozott volna a beomlott bentlakás felújítási munkálataival kapcsolatban vagy konkrét feladatot adott volna a kivitelezőnek. Az igazgató az UH.ro kérdéseire válaszolva nyilatkozott erről, de a válaszokat az iskola Facebook-oldalán tették közzé pénteken.

Az UH.ro szerdán arról írt, hogy a tragédia szálai a Kövér László ingatlanbotrányba keveredett kabinetfőnökével, Veress Lászlóval közeli kapcsolatban álló Stefán Károlyhoz vezetnek, akinek a botrányban érintett két alapítványhoz is köze van, és aki a bentlakásnál zajló felújítási munkálatok projektmenedzsere volt.

Laczkó György elismerte, hogy Stefán Károly volt a kinevezett projektmenedzser, de leszögezte, hogy kizárólag munkaviszonyban volt vele. Állítása szerint Soltész Miklóssal, Kövér Lászlóval és Veress Lászlóval átadásokon, nyilvános rendezvényeken találkozott, de egyik magyar politikussal sem ápol személyes kapcsolatot. Az UH.ro a jelenleg a magyar kormány miniszteri biztosaként működő egykori székelyudvarhelyi polgármesterrel, Szász Jenővel való kapcsolatára is rákérdezett, amire Laczkó György azt válaszolta, hogy Szász Jenő, mint szülő, aktívan részt vesz az iskola életében, és hatékonyan segített a felújítást támogató magyar kormány és az iskola közötti kapcsolattartásban.

Laczkó György azt is kijelentette, hogy igazgatóként jelen volt a felújítási munkálatok heti szakmai megbeszélésein, ugyanakkor leszögezte, hogy az építkezési munkálatokat nem vezette, hiszen nem szakmabeli. Igazgatói minőségemben jeleztem a szükségleteket az építő csapat felé, többek közt felhívtam a figyelmet az épület alagsorán helyet kapó étkezde ázására, és kértem, hogy találjanak megoldást ennek megszüntetésére. Konkrét feladatot nem adtam, és nem is adhattam ki, hozzáértés hiányában. A kivitelezés szakmai kérdés” – fogalmazott.

A Facebookon közzétett közlemény előzménye, hogy az UH.ro videóinterjút kért Laczkó Györgytől, ennek a lehetőségét azonban az iskola nemrég kinevezett sajtószóvivője, Lukácsi Katalin elutasította, az e-mailben elküldött kérdésekre pedig Laczkó György a kért határidőig nem válaszolt, a pénteki közlemény szerint technikai okokból. „A továbbiakban, ahogy időnk engedi, szívesen válaszolunk minden tisztességes újságírói kérdésre, de – elkerülendő a szövegkörnyezetből kiragadott félinformációk szenzációhajhász felhasználását –, a saját felületeinken fogjuk értesíteni a közvéleményt a fejleményekről” – zárul az iskola vezetőségének közleménye, amely többször is szubjektivitással, manipulációval vádolja az UH.ro cikkét.

A katolikus egyház tulajdonában lévő, és a székelyudvarhelyi önkormányzat által a Tamási Áron Gimnázium számára bérelt bentlakásépület egyik fala múlt hétfőn omlott le. Négy tanuló a romok közé szorult, a 17 éves farkaslaki fiú életét vesztette, három lány kórházba került, egyikük állapota súlyos.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!