Panziótűz: leváltották a Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség egyik vezetőjét

2023. december 28. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

Leváltották a Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) megelőző ellenőrzésekkel foglalkozó osztályának vezetőjét a Ferma Dacilor panziónál történt tűzeset miatt – írja a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (DSU) szerdai közleménye alapján az Agerpres.

A tájékoztatás értelmében a katasztrófavédelmi főfelügyelőség vezetője (IGSU) és a Prahova megyei ISU vezetője közösen áttekintette a tohani-i Ferma Dacilor panziónál 2019-ben végzett ellenőrzés részleteit, és az elemzésük következtetéseit továbbították Raed Arafat belügyi államtitkárnak, a DSU vezetőjének.

Ennek nyomán született meg a döntés a Prahova megyei ISU megelőző ellenőrzésekkel foglalkozó osztálya vezetőjének leváltásáról. Emellett egy ellenőrzést is elrendeltek az intézménynél. A katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) vezetőhelyettese irányította testületnek a Prahova megyei ISU megelőzési tevékenységét kell megvizsgálnia. Ugyanakkor a bűnüldöző szervek rendelkezésére bocsátják az esetleges bűncselekmény gyanúját alátámasztó információkat.

A Prahova megyei Tohani település Ferma Dacilor nevű panziója kedden égett le. A tűzben nyolc személy vesztette életét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!