Ismét gyerekek kerültek kórházba, amiért állatoknak szánt rovarirtóval kezelték őket

2023. december 24. – 15:10

Másolás

Vágólapra másolva

Juhoknak való tetűirtó szerrel mosták meg három szászvárosi kislány haját; a 7, 11 és 13 éves gyermeket kórházba vitték, egyikük állapota súlyos, írja az Agerpres.

A Hunyad megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szombat este juhoknak való tetűirtó szerrel kente be a kislányok fejbőrét két nő (a gyerekek édesanyja). Vasárnapra virradóra rosszul lettek, hányinger, hányás, szédülés tüneteivel előbb a szászvárosi kórház, majd a dévai megyei kórház sürgősségi osztályára vitték őket.

A 7 éves kislány állapota súlyosabb, őt intubálni kellett, és a temesvári gyermekkórházba szállították. A másik két gyermeket a dévai kórházban ápolják.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt vizsgálódik a rendőrség.

Hasonló eset történt a héten a Ialomiţa megyei Ţăndărei településen is. Itt egy ötéves gyermek meghalt, egy csaknem kétéves és egy 10 éves gyermek pedig súlyos állapotban került kórházba, miután a nagytatájuk juhoknak való rovarirtó szerrel mosta le őket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!