Közvetlen járat indul Bukarestből New Yorkba, 20 év után először

2023. december 22. – 11:04

Másolás

Vágólapra másolva

2024. június 7-től indít járatot a bukaresti Henri Coandă repülőtérről a New York-i John F. Kennedy repülőtérre a HiSky légitársaság, a jegyek már vásárolhatók, írta a News.ro.

Egy út ára 349 és 1899 euró között mozog, a repülés időtartama kevesebb mint 10 óra és heti négy alkalommal indítják majd a járatot, közölte a moldvai légitársaság. Az indulás időpontja romániai idő szerint reggel 8 óra lesz Bukarestből és a gép helyi idő szerint 11 óra 25 perckor landol New Yorkban. Visszafele 13:25-kor száll majd fel a repülő New Yorkban és hajnali 6:15-kor ér Bukarestbe.

A tengerentúli utat egy 253 személyes Airbus A330-200 repülőgéppel tehetik majd meg az utasok, amelyből csak egyetlen példányt írattak forgalomba eddig Romániában. Ez pár napja érkezett meg az országba.

A cég közleménye szerint 20 év után indul ismét közvetlen járat a román fővárosból az Amerikai Egyesült Államokba, a TAROM állami légitársaság ugyanis 2003-ban szüntette meg a transzatlanti járatát.

A HiSky legtöbb járatát a bukaresti Henri Coandă repülőtérről indítja, de Iaşi-ból, Nagybányáról, Kolozsvárról és Temesvárról is vannak rendszeres útjai, továbbá turisztikai ügynökségekkel közreműködésben charter-járatokat is indít. Ez a légitársaság volt az egyetlen, amely ajánlatot adott a Bihar megyei tanács felhívására, hogy a nagyváradi repülőtérről is indítson járatokat, amiért 5 évre 750 ezer eurót kért.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!