Landolt Bukarestben az első Romániában bejegyzett szélestörzsű utasszállító repülőgép

2023. december 20. – 15:55

Landolt Bukarestben az első Romániában bejegyzett szélestörzsű utasszállító repülőgép
Landol az Airbus A330-as utasszállító gép a bukaresti Henri Coandă repülőtéren – Fotó: HiSky / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Landolt a Henri Coandă repülőtéren a HiSky légitársaság flottáját szerdától hivatalosan is bővítő Airbus A330-as utasszállító repülőgép – írja a vállalat közleménye alapján az Agerpres.

Az YR-KID lajstromjelű gép az első szélestörzsű repülő, amelyet romániai légitársaság üzemeltet. Landolásakor a hagyományos vízágyús tisztelgéssel köszöntötték a bukaresti repülőtéren.

Az A330-as utasszállító a HiSky flottájának nyolcadik repülője. Beszerzésének köszönhetően a légitársaság hosszú távú menetrend szerinti járatokat indíthat, és az utasai leszállás nélkül eljuthatnak bármelyik kontinensre – közölte a vállalat. Az új repülőgéppel üzemeltetett járatok célállomásait és menetrendjét a későbbiekben jelentik be.

Az Airbus A330-as az egyik legnépszerűbb szélestörzsű utasszállító repülő, amelyik a világ legnevesebb légitársaságainak flottájában megtalálható. A közepes és hosszú távú utakra tervezett, úgynevezett fly-by-wire repülésvezérlő rendszerű gépet főként a megbízhatósága és teljesítménye miatt kedvelik.

A HiSky szerzeménye az A330-200-as modell, amelynek utazási sebessége 870 km/h és a repülési autonómiája 14 óra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!