Landolt Bukarestben az első Romániában bejegyzett szélestörzsű utasszállító repülőgép

2023. december 20. – 15:55

Landolt Bukarestben az első Romániában bejegyzett szélestörzsű utasszállító repülőgép
Landol az Airbus A330-as utasszállító gép a bukaresti Henri Coandă repülőtéren – Fotó: HiSky / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Landolt a Henri Coandă repülőtéren a HiSky légitársaság flottáját szerdától hivatalosan is bővítő Airbus A330-as utasszállító repülőgép – írja a vállalat közleménye alapján az Agerpres.

Az YR-KID lajstromjelű gép az első szélestörzsű repülő, amelyet romániai légitársaság üzemeltet. Landolásakor a hagyományos vízágyús tisztelgéssel köszöntötték a bukaresti repülőtéren.

Az A330-as utasszállító a HiSky flottájának nyolcadik repülője. Beszerzésének köszönhetően a légitársaság hosszú távú menetrend szerinti járatokat indíthat, és az utasai leszállás nélkül eljuthatnak bármelyik kontinensre – közölte a vállalat. Az új repülőgéppel üzemeltetett járatok célállomásait és menetrendjét a későbbiekben jelentik be.

Az Airbus A330-as az egyik legnépszerűbb szélestörzsű utasszállító repülő, amelyik a világ legnevesebb légitársaságainak flottájában megtalálható. A közepes és hosszú távú utakra tervezett, úgynevezett fly-by-wire repülésvezérlő rendszerű gépet főként a megbízhatósága és teljesítménye miatt kedvelik.

A HiSky szerzeménye az A330-200-as modell, amelynek utazási sebessége 870 km/h és a repülési autonómiája 14 óra.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!