Nem mond le a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium igazgatója

2023. december 20. – 15:45

Másolás

Vágólapra másolva

A Tamási Áron Gimnázium vezetőtanácsa sajtótájékoztatót tartott szerda délután, tájékoztat az UH.ro, amelyen elhangzott, továbbra is helyén marad a Tamási Áron Gimnázium igazgatója, Laczkó György.

A sajtótájékoztatón az iskola vezetősége arról számolt be, hogy nem voltak a veszély közelségére utaló jelek, ők legalábbis nem tudtak arról, hogy repedeznek a falak, sem a nevelők, sem a diákok, sem a pedagógusok nem jelezték, hogy bármi probléma lenne az épülettel. Ugyanakkor azt is tisztázták, hogy az iskola részéről nem volt semmiféle nyomásgyakorlás az építő irányába, hogy gyorsan végezzék el a munkálatokat.

Arról, hogy lemond-e igazgatói tisztségéről, újságírói kérdésre Laczkó György azt válaszolta: nem akar elmenekülni a felelősség elől, a tanügyminiszternek is felajánlotta, hogy hajlandó lemondani, de a tárcavezető nem fogadta el. Az Antena 3 hírtévé Observator című műsora viszont már kedden reggel arról tudósított, hogy az iskolaigazgató volt az egyetlen, aki vállalta a felelősséget és lemondott.

A vezetőtanács arról számolt be az újságíróknak, hogy kiállnak Laczkó György igazgató és Bekő Melinda aligazgató mellett, levesznek a vállukra nehezedő terhekből, és sajtószóvivőt neveznek ki a kommunikációs feladatok ellátására.

Arról is beszámol a helyi portál, hogy az iskola a bentlakó diákok számára gyűjtést szervez, hogy pótolják az összeomláskor odaveszett tanszereiket, ruházati cikkeiket és egyéb tárgyaikat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!