Beilleszkedési támogatás (VMI) váltja fel jövőre a szociális segélyt és a családi pótlékot

2023. december 19. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

Jövőtől az úgynevezett beilleszkedési támogatás (VMI – venit minim de incluziune) váltja fel a szociális segélyként ismert garantált minimáljövedelmet, a családi pótlékot és a kiskeresetűeknek járó más támogatásokat – írja a munkaügyi és társadalmi szolidaritásért felelős minisztérium keddi közleménye alapján az Agerpres.

A beilleszkedési támogatás (VMI) magában foglalja a beilleszkedési segélyt és a gyerekes családoknak járó juttatást is. A kérelmezőknek egyetlen kérvényt kell benyújtaniuk a támogatás mindkét formájára, és a család összetétele, illetve jövedelme alapján dől el, hogy a VMI melyik komponensére (vagy mindkettőre) jogosult – derül ki a tárca Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből.

Az eddig szociális segélyben vagy családi pótlékban részesülő személyeknek, illetve családoknak a minisztérium javasolja, hogy 2023. december 31-éig nyújtsák be a kérelmet, függetlenül attól, hogy a beilleszkedési támogatás melyik komponensére lesznek jogosultak a továbbiakban.

A kérvényt és a jogosultságot igazoló dokumentumokat a kérelmező lakóhelyének megfelelő városi vagy községi polgármesteri hivatal szociális osztályára (Serviciul Public de Asistenţă Socială) kell benyújtani.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!