Korrupcióval gyanúsítják Teodosiét, Konstanca érsekét

2023. december 5. – 15:58

Másolás

Vágólapra másolva

Befolyás vásárlásának gyanújával indult eljárás a Román Ortodox Egyház egyik elöljárója, Konstanca érseke ellen, közölte kedden az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA).

A megosztó nyilatkozatairól híres Teodosie érsek a gyanú szerint 160 ezer lejt ígért egy üzletembernek, hogy az a befolyását latba vetve kijárja, hogy az egyházügyi államtitkárság 800 ezer lejjel támogassa a Konstancai Érsekség különböző építkezéseit vagy felújítási munkálatait, idézi a DNA közleményét a G4Media. A beszélgetésen részt vett Teodosie tanácsadója is, aki szintén gyanúsított az ügyben.

A DNA a Recorder oknyomozó riportja nyomán indított eljárást Teodosie ellen. A november 21-én közzétett videóban szerepel az a rejtett kamerával rögzített felvétel, amelyen a magát üzletembernek kiadó volt pap felajánlja az érseknek a 800 ezer lej megszerzését 20 százalékos részesedés fejében, az érsek pedig úgy tűnik, rááll az üzletre, megkéri a tanácsadóját, hogy gondoskodjon a részletekről, megjegyezve, hogy „ez nekünk mennyei manna”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!