Menesztették polgármesteri tisztségéből Cătălin Cherecheşt

2023. november 30. – 08:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rudolf Stauder Máramaros megyei prefektus szerdán aláírta a korrupció miatt jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélt Cătălin Cherecheş polgármesteri mandátumának megszűnéséről szóló határozatot, írja az Agerpres.

A hivatal közleménye szerint Rudolf Stauder prefektus hangsúlyozta, hogy ez az intézkedés a közérdeket szolgálja, és a nagybányai önkormányzat megfelelő működését biztosítja a közösség javára.

Nagybánya polgármesterét vesztegetés többrendbeli elfogadása miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a kolozsvári táblabíróság. A jogerős ítéletet pénteken hirdették ki, de Cherecheş aznap reggel egy rokonának érvényes személyi igazolványát felmutatva a petei határátkelőn keresztül elhagyta az országot. A szökevényt kedden fogták el és vették őrizetbe a bajor rendőrök a németországi Augsburgban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!