Lemondott az eddig tisztázatlan halálesetek nyomán a murgeni-i kórház menedzsere

2023. november 29. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott szerdán Ionel Carp, annak a Vaslui megyei pszichiátriai kórháznak a menedzsere, ahol múlt héten három beteg meghalt, majd többnek emésztési zavarra utaló tünetei voltak, írta a Hotnews.

Múlt hét végén Alexandru Rafila egészségügyi miniszter kijelentette, hogy a murgeni-i kórház menedzserének nem kellene tisztségben maradnia.

Carp lemondását Daniel Onofrei Vaslui megyei prefektus korrekt, normális gesztusnak nevezte, szerinte a kórházmenedzsernek fel kell vállalnia az intézményben elkövetett hibákat.

Múlt héten a murgeni-i pszichiátriai kórház három páciense meghalt, egyet súlyos állapotban szállították át a bârladi sürgősségi kórházba, további 29-et pedig emésztési panaszokkal utaltak be különböző kórházakba. A hatóságok epidemiológiai vizsgálatot indítottak, a rendőrség pedig gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indított eljárást.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter kedden arról számolt be, hogy az eddigi vizsgálatok eredménye nem igazolta azt a korábbi feltételezést, hogy étel- vagy gyógyszermérgezés okozta volna a murgeni-i pszichiátriai kórház betegeinek rosszullétét, illetve halálát.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!