Frissítés: gázrobbanás történt egy Temes megyei négyemeletes tömbházban, a rendőrség büntetőeljárást indított

2023. november 28. – 11:07

Másolás

Vágólapra másolva

Gázrobbanás történt kedd reggel egy lugosi négyemeletes tömbház harmadik emeletén. Tizenhét személy kimenekült, kettőt ki kellett menekíteni – közölte a Temes megyei katasztrófavédelem.

A lugosi rendőrség büntetőeljárást indított gondatlanságból elkövetett rongálás, illetve testi sértés miatt egy férfi ellen a kedd reggel egy garzonlakásokból álló tömbházban történt robbanás ügyében. A robbanás a lugosi négyemeletes tömbház egyik harmadik emeleti lakásában következett be, miután a férfi egy gázkonvektoron szerelt valamit – közölte kedden a Temes megyei rendőrség sajtóirodája.

A robbanást nem követte tűz. Tizenhét személy kimenekült az épületből, kettőt ki kellett menekíteni. Az egyik kimentett férfi testfelületének 40 százalékán égési sérüléseket szenvedett, eszméleténél volt, amikor kórházba szállították.

Az épület előtt parkoló egyik személygépkocsi szintén megrongálódott.

Az ingatlan 84 lakása közül kettőben keletkeztek károk. Azok a lakók, akik otthonuk elhagyására kényszerültek, a lugosi Valeriu Branişte Szakközépiskola bentlakásában kaptak ideiglenes szállást.

A rendőrség a lugosi ügyészség felügyelete alatt folytatja a nyomozást az ügyben, hogy kiderítsék a robbanás pontos körülményeit.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!