Mellkason szúrta a nevelőtanárát egy tizedikes diák Nagyváradon

2023. november 27. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

Mellkason szúrta a nagyváradi Traian Vuia Szakközépiskola egyik tizedikes diákja hétfő reggel a tanintézet bentlakásának egyik nevelőjét; a sérültet jelenleg a nagyváradi klinikai kórházban ápolják, írja az Agerpres.

Horea Abrudan főtanfelügyelő elmondta, hogy az incidens hétfő reggel történt, és 9 óra körül jelentették az esetet a rendőrségnek a 112-es segélyhívószámon. Közlése szerint az iskola tizedikes diáklánya a bentlakásban éjszakai ügyeletet teljesítő nevelőt szúrta meg. Hozzátette, a tanintézet igazgatónője szerint egy ösztöndíjas tanulóról van szó, akinek eddig nem voltak viselkedési problémái.

Az ügyészség nyomozást indított a történtek körülményeinek kiderítésére, és az eredmények függvényében az iskola és a tanfelügyelőség is meghozza a szükséges intézkedéseket – jelentette ki Abrudan.

A nevelő eszméleténél volt, amikor a sürgősségi osztályra vitték, megműtötték, jelenleg a nagyváradi klinikai kórházban ápolják.

Alina Coste iskolaigazgató a helyi médiának azt nyilatkozta, a nevelő lámpaoltáskor rajtakapta a lányt a szobában egy fiúval, és felhívta a figyelmét, hogy „ez nem helyénvaló”. „Innen indult minden. Nem volt szó arról, hogy eltanácsolják a bentlakásból a lányt, csak felhívták a figyelmét valamire, és ő így reagált” – mondta Alina Coste.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!