177 településen okozott kárt a hóvihar

2023. november 27. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt 24 órában 22 megye 177 településen okoztak károkat a hóviharok és a heves havazás – írja a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) hétfőt tájékoztatója alapján az Agerpres.

Az érintett megyék: Fehér, Argeş, Bákó, Brăila, Brassó, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Galac, Hunyad, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Szeben, Tulcea, Vâlcea, Vrancea és Vaslui.

Az IGSU közleménye szerint a tűzoltók 666 elakadt járművet szabadítottak ki a hóból, illetve 543 kidőlt fát és 3 kidőlt villanypóznát távolítottak el a közutakról. A kedvezőtlen időjárás miatt 12 ingatlan és 58 gépkocsi rongálódott meg, és 13 gazdaság udvarát árasztotta el a víz.

A katasztrófavédelem az elmúlt 24 órában összesen 9 Ro-Alert üzenetben figyelmeztette 12 megye lakosságát a meteorológusok által kibocsátott riasztásokra.

Hétfő reggel 11 megye 279 településén, összesen mintegy 190.000 háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. Az érintett megyék: Argeş, Bákó, Brassó, Buzău, Călăraşi, Konctanca, Galac, Ialomiţa, Teleorman, Tulcea és Vrancea. Az áramszolgáltatók munkatársai dolgoznak a hibák elhárításán.

Emellett a kedvezőtlen időjárási miatti útlezárások következtében szünetelt hétfőn reggel a közlekedés több országútszakaszon. Az útkarbantartók folyamatosan csúszásgátló anyagot szórnak le Bákó, Brăila, Konstanca, Galac, Tulcea és Vaslui megyei érintett útszakaszain.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!