150 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás a hóvihar miatt az ország déli részén

2023. november 27. – 13:24

Másolás

Vágólapra másolva

Hat megyében 24 járművet kellett kiszabadítaniuk a hó fogságából a katonai tűzoltóknak hétfő reggel, írja az Agerpres.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint hétfőn 7 és 10.30 között Brăila, Călăraşi, Konstanca, Dolj, Teleorman és Tulcea megyében volt szükség a katonai tűzoltók beavatkozására a rossz idő okozta károk elhárítására. Huszonnégy hóban elakadt autót mentettek ki, és 18 kidőlt fát távolítottak el az úttestről.

Tíz órakor kilenc megye (Brăila, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Galac, Ialomiţa, Teleorman, Tulcea és Vrancea) 272 településén akadozott az áramellátás, ami 149.824 háztartást érintett.

Jelenleg Brăila, Konstanca és Tulcea megyében dolgoznak az úttestre dőlt fák eltávolításán és az utak járhatóvá tételén.

A katasztrófavédelem azt javasolja a gépkocsivezetőknek, hogy erős havazás vagy hóvihar esetén lehetőleg ne induljanak útnak, illetve tájékozódjanak az esetlegesen lezárt útszakaszokról.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!