Eugen Teodorovici egykori miniszter indul a 2024-es elnökválasztáson

2023. november 26. – 17:07

Eugen Teodorovici egykori miniszter indul a 2024-es elnökválasztáson
Eugen Teodorovici volt miniszter – Fotó: Eugen Teodorovici / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Eugen Teodorovici volt miniszter a Román Szuverenista Tömb (BSR) által szervezett „Együtt a nemzetért” konferencián bejelentette, hogy indul a 2024-es államelnöki választáson, írta az Agerpres.

„Eugen Teodorovici mindössze 52 éves, gazdag karrierrel rendelkezik, miniszter volt a Ponta- és a Dăncilă-kormányban. Egykori miniszterként nemcsak az európai integráció és a pénzügyek terén hasznosította szakértelmét, hanem érett életszemléletből és az ország szolgálatával járó felelősségből is példát mutatott” – olvasható a BSR vasárnapi közleményében.

A két hónappal ezelőtt alakult Román Szuverenista Tömb „A harmadik köztársaság” címmel javasol országtervet. A kezdeményezés célja, hogy a nemzeti-szuverenista pártok összefogjanak, egyesítsék erőiket és győzelmet arassanak a 2024-es választásokon – hangoztatja az alakulat.

A politikai koalíciót hét nem parlamenti párt, a Republikánus Jobboldal Párt, a Román Nemzet Párt, a Koalíció a Nemzetért, a Román Szuverenista Tömb, a Reformista Párt, a Keresztényszociális Népi Unió Pártja és a Patria Párt alkotja.

„A Román Szuverenista Tömb, amely jelentős számú pártot tömörít egy zászló alatt, egyedülálló jelenséget képvisel a romániai politikai palettán. A platform különböző elképzelésekkel rendelkező, de a változás érdekében egyesülő vezetőket tömörít. Eugen Teodorovici bejelentése, miszerint 2024-ben jelölteti magát Románia elnöki tisztségére, bizakodásra ad okot a Román Szuverenista Tömb azon képességét illetően, hogy tartalmas megoldásokat javasoljon az ország problémáira” – olvasható még a közleményben.

George Simion, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke nemrég jelentette be, hogy Szuverenista Pólus néven választási koalíciót szervez a párt körül gravitáló kispártokkal.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!