Tovább bővült az AUR köré épülő Szuverenista Pólus

2023. november 22. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) köré épülő választási koalícióhoz csatlakozott a Román Falu Pártja és a Nemzeti Újjászületés Szövetsége – jelentette be kedden George Simion.

Az AUR elnöke a parlamentben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy miután múlt héten a Nemzeti Identitás Ereje nevű alakulat csatlakozott a „szuverenista pólushoz”, most további két párt társult hozzájuk: a Nemzeti Újjászületés Szövetsége, illetve a RoSat, vagyis a Román Falu Pártja. Ezeken kívül közéleti személyiségek is csatlakoznak az AUR-hoz, „olyanok, akik eddig nem voltak egyetlen pártnak sem a tagjai” – mondta Simion, aki további „meglepetéseket” ígért.

Állítása szerint ugyanis jövő héten további két alakulat kéri majd felvételét az AUR köré épülő szövetségbe.

Simion ugyanakkor felhívást intézett a „szuverenista” pártokhoz, hogy december elseje közeledtével csatlakozzanak a választási szövetséghez, amelyik szerinte „az összes választási fordulót meg fogja nyerni 2024-ben.”

George Simion kifejtette, szükség van egy erős ellenzékre a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alkotta, „demokratikusnak nevezett” tömbbel szemben.

„Nincs semmi antidemokratikus abban, amit az AUR hirdet” – jelentette ki a pártelnök.

George Simion a múlt héten jelentette be, hogy megalakítja a Szuverenista Pólust, ami lényegében a párt körül gravitáló kispártokkal kötött szövetséget jelent. Ezekről a pártokról már itt írtunk korábban. Az alakulat bemutatkozásán George Simion egyébként kijelentette: „Corneliu Vadim Tudor örökségét folytatni kell!” Ugyanakkor jelentette be, hogy Lidia Vadim Tudor, a PRM egykori vezetőjének lánya is beiratkozott az AUR-ba.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!