Tiltakozásba kezd az egészségügyi minisztérium személyzete

2023. november 23. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Tiltakozásba kezd az egészségügyi minisztérium személyzete csütörtökön 9 és 12 óra között, hogy felhívja a figyelmet a közszférában lévő béregyenlőtlenségekre, illetve a 2017/153-as kerettörvényben lefektetett bérezési elvek megsértésére, írja az Agerpres.

A román egészségügyi adminisztráció országos szakszervezetének tájékoztatása szerint elégedetlenségüket az váltotta ki, hogy 'mivel nem alkalmazzák megfelelően a törvényt, a közszférában egyenlőtlenek a bérek'.

'Drámai a helyzet az egészségügyi minisztériumban, sok alkalmazott más közintézményekbe távozott, vagy tervez távozni. Ez ahhoz vezet, hogy a közegészségügyi politikákat koordináló és javasoló legfőbb romániai intézményből hiányozni fognak a szakemberek, a szakértelem' – figyelmeztet az érdekvédelmi szervezet.

A tiltakozók követelik a 2017/153-as kerettörvény teljes körű alkalmazását és az egészségügyi minisztérium alkalmazottait érintő béregyenlőtlenségek megszüntetését, valamint azt, hogy béreiket a kormány munkaapparátusában betöltött funkciókért fizetett bérek maximális szintjén állapítsák meg.

A közleményben hozzáteszik, remélik, hogy 'vészjelzésük' eljut a kormányhoz, és nem lesz szükség munkakonfliktus kirobbantására.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!