Már nem az IT-szektorban a legmagasabbak a fizetések Romániában

2023. november 21. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Már nem az informatikusok fizetései a legmagasabbak Romániában, a hivatalos statisztikák szerint szeptemberben megelőzték őket a kőolajfeldolgozó ipar alkalmazottai, írja a Euronews.

Egész pontosan azok kerestek a legtöbbet, akik a kokszgyártásban, illetve a kőolajfinomításban dolgoztak. Ők átlagosan nettó 11.000 lej fölötti fizetéseket kaptak, ami 23 százalékos növekedést jelent augusztushoz képest.

A portál szerint az Országos Statisztikai Intézet arról számol be, hogy az IT-szektorban dolgozók a második helyen végeztek, de ők sem kerestek rosszul, átlagban 10.700 lejt vihettek haza, míg a kőolaj- és földgázkitermelésben dolgozók 9.800 lejt kerestek szeptemberben.

A legkevesebbet a vendéglátóiparban (2.524 lej), a ruhagyártásban (2.686) és a bőrcserzésben (2.940) dolgozók keresték szeptemberben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!