Általános sztrájkot helyeztek kilátásba a munkaügyi minisztérium alárendeltségében működő intézmények

2023. november 20. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Általános sztrájkba lépnek november 27-én a munkaügyi minisztériumi szakszervezeti szövetség tagszervezetei, ha a kormány nem teljesíti a munkakörülményekkel és bérezéssel kapcsolatos követeléseiket.

A szakszervezeti szövetség vasárnap esti közleménye szerint tagszervezeteik november 22-én, szerdán 8-tól 10 óráig figyelmeztető sztrájkot tartanak.

Mint kijelentették, kénytelenek tiltakozásokhoz folyamodni, mert bár több ízben is próbálták felhívni a politikai osztály figyelmét a munkakörülményeikkel, a személyzethiánnyal, a méltánytalan bérezéssel és a kifizetetlen túlórákkal kapcsolatos problémáikra, ezek megoldatlanok maradtak.

Ha nem teljesítik követeléseiket, november 27-étől határozatlan időre általános sztrájkba lépnek, ami azt jelenti, hogy a munkaügyi minisztérium alárendeltségében működő valamennyi intézmény leállítja a tevékenységet – szögezték le a tájékoztatásban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!