Általános sztrájkot helyeztek kilátásba a munkaügyi minisztérium alárendeltségében működő intézmények

2023. november 20. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Általános sztrájkba lépnek november 27-én a munkaügyi minisztériumi szakszervezeti szövetség tagszervezetei, ha a kormány nem teljesíti a munkakörülményekkel és bérezéssel kapcsolatos követeléseiket.

A szakszervezeti szövetség vasárnap esti közleménye szerint tagszervezeteik november 22-én, szerdán 8-tól 10 óráig figyelmeztető sztrájkot tartanak.

Mint kijelentették, kénytelenek tiltakozásokhoz folyamodni, mert bár több ízben is próbálták felhívni a politikai osztály figyelmét a munkakörülményeikkel, a személyzethiánnyal, a méltánytalan bérezéssel és a kifizetetlen túlórákkal kapcsolatos problémáikra, ezek megoldatlanok maradtak.

Ha nem teljesítik követeléseiket, november 27-étől határozatlan időre általános sztrájkba lépnek, ami azt jelenti, hogy a munkaügyi minisztérium alárendeltségében működő valamennyi intézmény leállítja a tevékenységet – szögezték le a tájékoztatásban.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!