Csaknem 80 településen okozott károkat a rossz idő

2023. november 20. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem nyolcvan településen okozott károkat a rossz idő az elmúlt hétvégén – közölte az Agerpres a katasztrófavédelmi főfelügyelőség összesítése nyomán.

A tájékoztatás szerint szombaton és vasárnap Argeş, Bihar, Brăila, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dolj, Galac, Hunyad, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vaslui és Vrancea megyében volt szükség a katonai tűzoltók beavatkozására.

Az erős szélben kidőlt 411 fát, félszáz lesodort épületelemet és 19 kidőlt villanyoszlopot kellett eltávolítaniuk az utakról, ezek csaknem 60 járműben okoztak kárt.

Emellett 14 helyszínen (épületek, udvarok, alagsorok, utak) kellett kiszivattyúzniuk az esőzések nyomán felgyűlt vizet.

Jelenleg nincsenek folyamatban kárelhárítási műveletek, és az előrejelzések szerint az elkövetkező időszakban nem várhatók veszélyes időjárási jelenségek – közölte az IGSU.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!