MozaiQ Egyesület: diszkriminál a családügyi minisztérium, mert a hitelprogram nem terjed ki a meleg párokra

2023. november 17. – 18:10

Másolás

Vágólapra másolva

Hátrányosan megkülönbözteti a családügyi minisztérium az azonos nemű párokat, mert ők nem részesülhetnek a FamilyStart nevű, támogatott kamatozású, államilag garantált hitelprogramból, hívta fel a figyelmet a MozaiQ Egyesület.

A 95/2022 sürgősségi rendeletben szabályozott FamilyStart program, amelyet az akkori kormánykoalíció tagjaként az RMDSZ kezdeményezett, a fiatal családokat segíti a tandíj, a számítógépek vásárlása, a lakbér, a házépítés költségeinek egy része, a fogászati szolgáltatások és műtétek, az orvosi vizsgálatok és kezelések költségei, valamint a háztartási gépek vásárlásának támogatásával.

A család a program szerint egy férjből és egy feleségből (kiskorú gyermekkel vagy anélkül), egy egyedülálló szülőből és kiskorú gyermekből, vagy egy közös háztartásban élő férfiből és nőből áll. A meghatározás nem terjed ki az azonos nemű párokra, akik közös háztartásban élnek, hívja fel a figyelmet közleményében az egyesület.

„Arra kérjük Marcel Ciolacu miniszterelnököt és Natalia Intotero családügyi minisztert, hogy orvosolják ezt az igazságtalanságot, a meleg párokkal szembeni diszkriminációt. Románia alkotmánya szerint az államnak egyenlő jogokat kell biztosítania minden állampolgár számára, ami most nem történik meg. Nekünk is védelemre van szükségünk, és a családjainkat nem lehet ilyen brutális módon figyelmen kívül hagyni, ahogyan ez most történik!” – mondta Vlad Viski, a MozaiQ ügyvezető igazgatója.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!