George Simion: Szuverenista Pólust alakított az AUR

2023. november 14. – 15:52

George Simion: Szuverenista Pólust alakított az AUR
George Simion az AUR sajtótájékoztatóján, 2023. nov. 14-én – Fotó: George Călin / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Sajtótájékoztatón jelentette be kedden George Simion, a szélsőséges AUR (Románok Egyesüléséért Szövetség) elnöke, hogy megalakította a Szuverenista Pólust, írja a G4Media. Ez lényegében az AUR körül gravitáló kispártokkal kötött szövetséget jelent, melyről itt írtunk korábban.

„Corneliu Vadim Tudor örökségét folytatni kell!” – szögezte le Simion, aki azt is bejelentette, hogy Lidia Vadim Tudor, a PRM egykori vezetőjének lánya is beiratkozott az AUR-ba.

A G4Media szerint a zsidó származású Ilan Laufer vezette Nemzeti Identitás Ereje Párt is tagja lett a szövetségnek. A portál emlékeztet: Vadim Tudor is hasonló megoldáshoz folyamodott a 2000-es években, amikor Nati Meirt a tagjává fogadta, ezzel próbálva változtatni a párt szélsőséges és antiszemita megítélésén.

„Nagyon örülök, hogy a Republikánus Párt és a Nemzeti Parasztszövetség mellett a Nemzeti Identitás Erő Pártja is hivatalosan aláírja a társulási jegyzőkönyvet az AUR Szövetséggel, és tagja lesz egy valódi szuverenista pólusnak. A Romániai Falu Párt és a Nemzeti Újjászületés Szövetség képviselői is itt vannak a teremben. Minden olyan pártot szívesen látunk az AUR Szövetség soraiban, amely osztja értékeinket” – mondta Simion.

„A más vallásokhoz tartozókat is szívesen látjuk, különösen a jelenlegi közel-keleti konfliktus idején, amelyet szeretnénk minél hamarabb megoldva látni. Örülünk, hogy meg tudjuk mutatni a nyilvánosságnak, hogy ezt a keresztény identitást, amellyel az AUR rendelkezik, és amellyel Románia és az európai kontinens rendelkezik, a zsidók és a muszlimok egyaránt felkarolják, és örülünk, hogy az AUR-nak sikerül őket egy asztalhoz ültetnie” – tette hozzá az AUR elnöke.

Az Agerpres beszámolója szerint Simion arról is beszélt, hogy két nagy „hadtest” fog egymásnak feszülni 2024-ben: a PSD-PNL-féle „úgynevezett demokratikus erőknek és az örök RMDSZ-nek” az AUR köré szerveződő koalícióval kell megküzdenie.

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy pártja meg akarja nyerni a jövő évi európai parlamenti választásokat, minél több polgármesteri és megyei tanácselnöki tisztséget szeretne megszerezni, a parlamenti és az elnökválasztáson pedig „50 százalék plusz egy szavazat” megszerzése a cél. „Ez azt jelenti, hogy jelenleg más pártokban tevékenykedő emberek, közéleti személyiségek csatlakozását is várjuk” – tette hozzá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!