Engedett a parlament, elmarad az egészségbiztosítási pénztárak dolgozóinak tüntetése

2023. november 14. – 10:19

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Elmarad az egészségbiztosítási pénztárak alkalmazottainak kedd délre meghirdetetett fővárosi tüntetése, miután a parlament elfogadta a fizetésemelésüket lehetővé tevő törvénytervezetet – közölték az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) képviselői.

A kormány épülete előtt tüntettek volna kedden déltől az egészségbiztosítási pénztárak szakszervezetének (FSCAS) tagjai, írtuk korábban az Agerpres híradása alapján.

Elégedetlenségüket az váltotta ki, hogy az egészségbiztosító pénztárak alkalmazottainak fizetését 2018 óta nem módosították, dacára annak, hogy a Covid-19 járvány alatt ezek az intézmények teljes kapacitáson, megfeszítve dolgoztak.

A szakszervezet honlapján közzétett közlemény szerint a helyzetet megpróbálták egy törvénymódosító javaslattal orvosolni, ehhez azonban 'egyes miniszterek és parlamenti képviselők' más egészségügyi alkalmazottakat is érintő módosításokat csatoltak, amelyek olyan nagyságrendű kifizetéseket írtak volna elő, amelyekre már nincs költségvetési fedezet. Ezért a törvénytervezetet júniusban levették a napirendről.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!