Előzetes letartóztatásban marad Nagybánya polgármesterének megvesztegetéssel gyanúsított anyósa és apósa

2023. november 13. – 17:47

Másolás

Vágólapra másolva

Vizsgálati fogságban marad Cătălin Cherecheş nagybányai polgármester anyósa és apósa, akiket megvesztegetéssel gyanúsít a korrupcióellenes ügyészség (DNA), írja az Agerpres.

A házaspárt szerda este vették őrizetbe, miután az anyós pénzt próbált átadni a veje korrupciós perében ítélkező bírói testület egyik tagja rokonának. A Maros megyei törvényszék elrendelte G.C. és G.D.P előzetes letartóztatásba helyezését. A döntést a gyanúsítottak megtámadták, a táblabíróság azonban hétfőn elutasította a fellebbezésüket, így vizsgálati fogságban maradnak.

A DNA múlt heti közleménye szerint G.C.-t megvesztegetéssel, G.D.P-t pedig megvesztegetésben való bűnrészességgel gyanúsítják.

A vádhatóság szerint a házaspár egyik hozzátartozója ellen egy fellebbviteli szakaszban lévő büntetőper van folyamatban egy korrupciós ügyben. A nő ezért kapcsolatba lépett a perben ítélkező egyik bíró rokonával (aki tanú ebben az ügyben), és felajánlotta, hogy 50.000 és 100.000 euró közötti összegért megvásárol tőle Maros megyében egy üzletet.

Az ügyészek szerint ez az „ajánlat” csak abban az esetben volt érvényes, ha a bíró enyhe ítéletet szab ki a házaspár korrupcióval vádolt hozzátartozójára. Később a gyanúsított nő a tanún keresztül 50.000 euró előleget ígért a bírónak, és jelezte, hogy a fennmaradó – meg nem nevezett – összeget akkor fizeti ki, ha a hozzátartozóját felmentik a vádak alól.

A DNA közleménye szerint a gyanúsított nőt tetten érték szerdán egy kolozsvári vendéglőben, amint átadta a beígért 50.000 eurót a bíró rokonának. A férjét azért vették őrizetbe, mert ő vitte el a feleségét autóval Nagybányára, majd Kolozsvárra.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!