A Hamász által elrabolt 38 gyermek szabadon engedését követelték a bukaresti tüntetésen

2023. november 12. – 16:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Gázai övezetben túszul ejtett izraeliekkel szolidaritást vállaló tüntetést tartott vasárnap Izrael romániai nagykövetsége a fővárosban, a Központi Egyetemi Könyvtár előtt, írja az Agerpres.

Reuven Azar, Izrael bukaresti nagykövete a rendezvényen arról beszélt, hogy a Hamász október 7-én elrabolt 38 gyermeket, akiket azóta is túszként tart fogva.

„A Hamász terrorszervezet több mint 240 túszt ejtett, köztük 38 gyermeket, ami felfoghatatlan (...). Elítéljük az október 7-e kora reggelén otthonukból és ágyukból elrabolt fiúk és lányok, csecsemők és kisgyermekek elrablásának bűnös, förtelmes és imorális tettét. Azóta sötétségben telik az életük. Egyetlen szervezet, még a Vöröskereszt sem adott érdemi információt róluk. Ezekre az elrabolt gyermekekre gondolunk. Elképzeljük őket a sötétben, reszketve, félelmükben sírva. Némelyikük nem is érti, mi történt vele, miért nincs ott az édesanyja. Ki fogja őket bepólyálni, ki fogja őket megvigasztalni?” – tette fel a kérdést a nagykövet.

Reuven Azar rámutatott, minden alapvető humanitárius elvet, nemzetközi megállapodást, vallást és hitet megsért a gyerekek túszul ejtése. „Ez egy borzalmas precedens, amely egy torz, kegyetlen világ irányába mutat” – hangoztatta, felszólítva az elkövetőket, hogy azonnal engedjék szabadon és vigyék haza Izraelbe az elrabolt gyerekeket.

A tüntetésen több tucat résztvevő fejezte ki szolidaritását a túszul ejtett izraeliekkel. Az elrabolt gyerekeket plüssmackók jelképezték. Az esemény végén ballonokat engedtek a magasba az október 7-ei mészárlás áldozatai emlékére.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!