Folklórcsatornát indít a Román Televíziótársaság

2023. november 8. – 08:05

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) kedden jóváhagyta a román közszolgálati televízió új, a nemzeti hagyományoknak és örökségnek szentelt csatornájának műholdas és digitális földfelszíni sugárzási engedélyét. Az új csatorna a TVR Folclor nevet kapja, írja az Agerpres egy közlemény alapján.

A román közszolgálati televíziót működtető Román Televíziótársaság (SRTv) keddi tájékoztatása szerint az új csatorna hozzájárul majd Románia kulturális és művészeti örökségének népszerűsítéséhez és megőrzéséhez, a tehetségek felkarolásához, a kulturális oktatáshoz, valamint a románok és nemzeti kisebbségek népművészete, hagyományai és szokásai iránti tisztelet megerősítéséhez.

„A TVR Folclor egyik alapelve, hogy szem előtt tartja a kulturális, vallási és etnikai sokszínűséget olyan műsorok sugárzásával, amelyek a közönség minden kategóriájának érdeklődésére számot tartanak majd” – olvasható a közleményben.

A TVR Folclor műsorában helyet kap többek között a nagy múltú Tezaur folcloric című műsor anyaga, de tehetségkutató és szórakoztató programok, népzene, valamint a vallási életről vagy mezőgazdaságról szóló műsorok is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!