Bepanaszolta Gigi Becalit a CNCD-nél Izrael romániai nagykövete

2023. november 8. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael romániai nagykövete panaszt tett a CNCD-nél Gigi Becali ellen, aki többek között azt nyilatkozta, hogy „a zsidók uralják a világot, övék a milliárdok”.

Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnöke az aktual24.ro-nak megerősítette azt az információt, miszerint panaszt érkezett hozzájuk az izraeli nagykövettől az FCSB tulajdonosának, Gigi Becalinak az izraeli konfliktussal kapcsolatos kijelentései miatt.

A portál felidézi, hogy néhány napja, amikor újságírók arról kérdezték, hogyan látja az izraeli konfliktust, Becali megdöbbentő választ adott: „Az izraeli események... Azt kivéve, hogy emberek halnak meg, és ez nem jó, minden háború a mi javunkra válik. A futballban, és gazdaságilag is. Nem lesz kedvük futballozni. És gazdaságilag, 500.000 zsidó jön majd Romániába. Félnek. Van pénzük, az van nekik... Házakat fognak venni.

De ez nem fog sokáig tartani. A zsidók uralják a világot, és te megtámadod őket? Megtámadjátok a gyerekeiket? Engedjétek őket, és öt hónap alatt kiirtják ezeket. Gázát porrá teszik! Én így látom. Ki fogják őket irtani. Milliárdjaik vannak. Ők uralják a világot! Hogy lehet velük szórakozni? Ez olyan, mintha én a Manchester City ellen küzdenék” – mondta Becali.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!