Négy Hargita megyei vasútállomást záratott be a fogyasztóvédelmi hatóság

2023. november 1. – 13:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Hargita megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség (CJPC) októberben végzett ellenőrzése nyomán ideiglenesen bezárták a csíkszentdomokosi, a csíkszentsimoni, a marosfői és a tusnádfürdői vasútállomásokat, írja a G4Media.

A sajtóhoz szerdán eljuttatott közlemény szerint az ellenőrzés a vasúti közlekedésre vonatkozó jogszabályok betartására összpontosított, és a Hargita megyei fogyasztóvédelmi biztosok mind a négy ellenőrzött CFR-állomáson jogsértéseket találtak.

A fő szabálytalanságok, amelyeket az ellenőrzések során felfedeztek, a higiéniai körülmények hiánya volt néhány illemhelyen, de a várótermek esetén is problémák voltak a higiéniával, a nedves falakkal, több helyiségben nem volt fűtés, világítás és összetörve találták a székeket.

Ugyanakkor a Román Vasúti Hatóság által kiadott érvényes engedély hiányát is megállapították. Összesen tíz bírságot is kiszabtak 57 000 lej értékben, valamint két írásbeli figyelmeztetést adtak ki.

Idén három másik hargitai vasútállomást is bezárt ideiglenesen a fogyasztóvédelem: Székelyudvarhelyen, Csíkmadarason és Gyimesközéplokon.

Mint írják a közleményben, a 2023 eleje óta a Hargita megyei fogyasztóvédelmi hatóság15 bírságot osztott ki összesen 117 000 lej értékben, valamint öt írásbeli figyelmeztetést is kiadott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!