Olyan kaotikusan vezette a cseppfolyósított gázt szállító teherautót, hogy többen is jelentették a rendőrségnek

2023. október 26. – 12:37

Másolás

Vágólapra másolva

Cseppfolyósított gázt szállító, ukrán rendszámú tartálykocsi keltett riadalmat az A2-es autópályán, mert kaotikusan közlekedett. A rendőrségi ellenőrzéskor kiderült, hogy a sofőr ittasan és bedrogozva vezette a járművet – írja a Román Országos Rendőrség közleménye alapján az Agerpres.

A tájékoztatás szerint az eset szerda este történt. A rendőrséget 21:18-kor ketten is hívták az 112-es számon, jelezve, hogy egy ukrán rendszámú tartálykocsi kiszámíthatatlanul közlekedik az A2-es sztráda Bukarest felé tartó oldalán.

A telefonálóktól kapott, a jármű helyzetére vonatkozó valós idejű információk alapján a rendőrök az autópálya 135. kilométerszelvényénél, a Ialomiţa megyei Feteşti közelében tudták feltartóztatni az autót.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a tartálykocsit egy 44 éves ukrán állampolgár vezette. A férfit megszondáztatták, légalkoholszintje 1,16 mg/l volt. Ugyanakkor a helyben végzett drogteszt is arra utalt, hogy a sofőr valószínűleg pszichoaktív anyag hatása alatt vezetett. Mivel azonban ez nem minősül bizonyítéknak a büntetőeljárás során, a férfit egy egészségügyi intézménybe szállították biológiai mintavétel végett – tájékoztatott a rendőrség.

Közleményük szerint a szóban forgó tartálykocsi cseppfolyósított gáz szállítására szolgál, és a rendőrségi ellenőrzés időpontjában 19,61 tonna üzemanyaggal volt megtöltve.

Az ügyben büntetőeljárás indult alkohol és más tiltott anyag hatása alatt történő járművezetés miatt. Az ukrán sofőrt 24 órára őrizetbe vették, az ügyben a feteşti-i ügyészség jár el.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!