Kelemen Hunor: Egészségügyi kordont kellene vonniuk az AUR köré a demokratikus pártoknak

2023. október 20. – 16:11

Másolás

Vágólapra másolva

A demokratikus romániai pártoknak egy egészségügyi kordont kellene vonniuk a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) köré, és egy hiteles stratégiát kellene követniük az alakulat népszerűségnövekedésének megállítására – jelentette ki pénteken Nagyváradon Kelemen Hunor.

A Cseke Attila szenátorral tartott sajtótájékoztatóján az RMDSZ elnöke elmondta, a pártoknak nem kellene versenyre kelniük az AUR-ral, mert ez csak úgy lenne lehetséges, ha átveszik George Simionék politizálási módszereit is. „El kell fogadnunk, hogy egy egészségügyi kordont kellene vonniuk az AUR köré a demokratikus erőknek, akár baloldaliak, akár jobboldaliak” – idézi Kelement az Agerpres.

Az RMDSZ elnöke megengedhetetlennek tartja a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Maros megyei szervezete elnökének, Ciprian Dobrénak az eljárását, aki koalícióra hívta a megyében az AUR-t annak a látszatnak a kedvéért, hogy a liberálisok „minden erejükkel a magyarok ellen küzdenek”.

„A legnagyobb tévedés azt gondolni, hogy erősebb és megbecsültebb leszel, ha társulsz az AUR-hoz” – fogalmazott a politikus. Szerinte ezt a parlamenti pártok vezetői is tudják, amit az is bizonyít, hogy egyikük sem volt hajlandó támogatni az AUR bizalmatlansági indítványát. „Ennek helyi szinten is érvényesülnie kellene” – tette hozzá.

Az RMDSZ elnöke végezetül megállapította: a demokratikus erők stratégiája akkor hiteles, ha nem versenyeznek az AUR-ral, nem próbálják meg „jobbról megelőzni” George Simionékat, és nem is lépnek koalícióra velük más pártok ellenében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!