A kormányfő szerint 5,7 százalékos lesz az idei költségvetési hiány

2023. október 19. – 12:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei GDP-arányos költségvetési hiány 5,7 százalékos lesz a kormány deficitcsökkentő intézkedéscsomagja nyomán – jelentette ki az Agerpres szerint szerda este Kijevben a miniszterelnök.

Sajtótájékoztatóján Marcel Ciolacu elmondta, hogy az új deficitcélt a hamarosan sorra kerülő költségvetés-kiigazításkor fogadja el a kabinet.

A kormányfő sérelmezte, hogy Florin Cîţu korábbi liberális miniszterelnököt senki nem bírálta, amiért a mandátuma alatt a költségvetési hiány 2,7 százalékról 9,2 százalékra emelkedett. „Jött egy szociáldemokrata miniszterelnök, és három hónap elteltével sokan katasztrófát emlegetnek, amiért nem sikerül tartani a 4,4 százalékos hiányt (...). Ez hirtelen rendkívüli problémát jelent egyeseknek. De Románia gazdasága stabil” – jelentette ki.

Ciolacu a sajtótájékoztatón képmutatóknak nevezte az ellenzéki Mentsétek meg Románia Szövetség (USR) politikusait, amiért megtámadták a kormány deficitcsökkentő intézkedéscsomagját az alkotmánybíróságon, pedig tudták, hogy az intézkedések nagy részét az országos helyreállítási terv írja elő.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!