Felrobbant egy kézigránát, kilenc katona sérült meg egy Szilágy megyei gyakorlótéren

2023. október 18. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc katona sérült meg szerdán a Szilágy megyei Kraszna katonai gyakorlóterén egy rosszul kezelt kézigránát robbanása nyomán – írja a védelmi minisztérium tájékoztatója nyomán az Agerpres.

A tárca közleménye szerint az incidens délelőtt 10:15 körül történt a gyakorlótéren, a kézigránát dobásának gyakorlása közben; a szilágysomlyói 315-ös tüzérségi zászlóalj egyik katonája súlyosan megsérült a lábán, a SMURD helikopterével szállították a zilahi sürgősségi megyei kórházba.

A helyszínen tartózkodó egészségügyi személyzet elsősegélyt nyújtott nyolc más katonának is, akik a felrobbant gránát közelében tartózkodtak. Őket utóbb a zilahi kórházba szállították kivizsgálásra és sérüléseik ellátására.

A katonai egység parancsnoksága tájékoztatta az incidensről a katonai ügyészséget, és bizottságot jelölt ki a baleset körülményeinek kivizsgálására – közölte még a védelmi minisztérium.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!