Felrobbant egy kézigránát, kilenc katona sérült meg egy Szilágy megyei gyakorlótéren

2023. október 18. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc katona sérült meg szerdán a Szilágy megyei Kraszna katonai gyakorlóterén egy rosszul kezelt kézigránát robbanása nyomán – írja a védelmi minisztérium tájékoztatója nyomán az Agerpres.

A tárca közleménye szerint az incidens délelőtt 10:15 körül történt a gyakorlótéren, a kézigránát dobásának gyakorlása közben; a szilágysomlyói 315-ös tüzérségi zászlóalj egyik katonája súlyosan megsérült a lábán, a SMURD helikopterével szállították a zilahi sürgősségi megyei kórházba.

A helyszínen tartózkodó egészségügyi személyzet elsősegélyt nyújtott nyolc más katonának is, akik a felrobbant gránát közelében tartózkodtak. Őket utóbb a zilahi kórházba szállították kivizsgálásra és sérüléseik ellátására.

A katonai egység parancsnoksága tájékoztatta az incidensről a katonai ügyészséget, és bizottságot jelölt ki a baleset körülményeinek kivizsgálására – közölte még a védelmi minisztérium.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!